Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Běh nebyl její parketa. Zorka Hejdová (33) si ale hlavně díky manželovi Mírovi, který je běžecký nadšenec, k tomuto druhu pohybu nakonec našla cestu. Nedávno dokonce zvládla uběhnout závod pro ženy v délce pěti kilometrů.

„Tento běh nevnímám jako závod. Je to prostě taková velká dámská jízda. Jako by se tisíce holek domluvily, že si v jeden den půjdou zaběhat,” říká moderátorka Snídaně s Novou, kterou běhání udržuje v kondici. „Přesto je to jiné, než když si jdu sama nebo s Mírou zaběhat do lesa, jak jsem zvyklá. Ta atmosféra a ten dav vás totálně strhnou, takže jsem jako vždy přepálila začátek a na konci mi pak trochu chyběly síly," přiznala.

Jelikož Zorka neběhá na výkon, ale pro zábavu, tak prý nemá nějaké vysněné mety, kterých by v běhu ráda dosáhla. „Největším úspěchem bylo, že jsem dorazila včas, protože jsem od rána moderovala, jela jsem z akce a zrovna mi v ten den někdo vyprávěl historku o tom, jak údajně Roman Šebrle přijel na jeden takový závod pět minut po startu a musel všechny dobíhat. Jemu se to prý částečně podařilo, ale nejsem si jistá, že já bych to dala,” smála se sympatická blondýnka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám