Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Když se k nám poprvé doneslo, že Aleše Cibulku vyrazili z jedné televize sídlící na pražském Barrandově, vnímali jsme to jako jeden z dalších drbů, který moderátor vzápětí vyvrátí. Jenže se stal opak, populární spíkr to nejenže potvrdil, navíc končí i jeho registrovaný partner Michal Jagelka. A hovoří docela drsně!

Oba měli na dotyčné stanici hned několik pořadů.

„Musíme bohužel potvrdit, že nejpozději od začátku letošního léta začala ze strany stávajícího programového vedení nejprve plíživá a nenápadná, o to však promyšlenější, zákeřnější a pro nás nepochopitelná kampaň proti nám oběma, která v těchto dnech vyústila v naši definitivní likvidaci,“ tvrdí oba „manželé“.

Dále prohlašují, že jistý člověk z programové sekce žárlil a intrikoval, také se zmiňují o tom, jak se podle nich zhoršila atmosféra v televizi, zároveň ale poděkovali šéfovi stanice za úžasnou příležitost, i kolegům. S většinou prý byla čest pracovat.

„Některé naše pořady byly zrušeny, v dalších budeme nahrazeni jinými moderátory či moderátorkami. Byť jsme, jako v případě pořadu Můžu dál?, stáli u jejich zrodu. Mrzí nás, že se na obrazovku nedostanou již natočené díly tohoto týdeníku například s Marií Retkovou, Uršulou Klukovou či Vlastimilem Harapesem. Vedení televize přišlo s argumentem, že nejde o hvězdy dostačujícího jména, které by diváky zajímaly,“ uvádějí oba pánové.

Televize na výtky vůči programovému oddělení přímo nereagovalo, tvrdí ale, že moderátorské duo vyhodil ředitel kvůli nízké sledovanosti, která je pro společnost klíčová.

„Hledat za jakýmkoli naším krokem něco jiného je bezpředmětné. Jsme soukromá televizní skupina, kde platí, že o všech věcech od programu až po výběr nebo nasazení moderátorů rozhoduje generální ředitel,“ stojí v tiskové zprávě stanice.

„Ve chvíli, kdy pořad schválně někdo špatně nasadí do vysílání, sledovanost pochopitelně klesne,“ zareagoval na výtku malého zájmu diváků Cibulka s tím, že programové schéma na přelomu srpna a září to jasně dokazuje.

Reklama

Další články

Načítám