Hlavní obsah
Článek

Šimon Bílý, bubeník kapely Mirai, musí mít nyní pocity, jako by mu skončil život. Jeho žal kvůli tomu, že v pátek tragicky přišel o manželku Denisu (†26), členku Janáčkovy filharmonie v Ostravě, rozhodně však nemírní opravdu necitlivé spekulace některých lidí!

Místo projevení soustrasti nebo raději mlčení část z nich na stránkách Denisina zaměstnavatele spekulují o tom, jestli si vlastně nemohla za tragický střet s vozidlem sama.

Podle policistů Denisu srazilo auto na přechodu krátce poté, co dostala přednost od autobusu v druhém z pruhů. A jsou tací, kteří si dovolí bez dostatečných informací tvrdit, že vina je hlavně na její straně.

„Nic jako absolutní přednost neexistuje. Chodec nesmí vstoupit do vozovky, pokud vidí bezprostředně blížící se vozidlo. Těch skokanů do cesty je velmi mnoho a v zimním období je naprosto nechápu. Tenhle souboj chodec nikdy nemůže vyhrát,“ píše jeden z kritiků, který ale jaksi zapomněl, že blízcí zesnulé mají nyní srdce rozervaná žalem a že minimálně vyjádření upřímné účasti s pozůstalými je slušnost.

I další si ale bohužel smuteční status na sociální síti pletli s diskusí o bezpečnosti silničního provozu.

„Nejen v Brně se setkávám dnes a denně s nepozornými či hloupými chodci, skákajícími do vozovky. Chodci by rádi všechnu zodpovědnost hodili na řidiče. Ale popravdě, kdo může spíše zastavit svůj pohyb? Řidič, jedoucí třeba 50 km/h nebo chodec, jdoucí pomalu k přechodu?“ píše jiný, a to už čtenář nestíhá ani kroutit hlavou.

„Podle stop zakreslených na vozovce… autobus zastavil až na hranicí přechodu a kola měl na přechodu. Řidič v levém tedy nemohl vidět, mohl předvídat,“ reaguje další.

Podle našich zpráv řidič vozidla, které hobojistku srazilo, zatím nebyl z ničeho obviněn, vyšetřování dál probíhá. Třicetiletý muž také údajně nebyl pod vlivem alkoholu.

„Když v jednom pruhu zastaví autobus, mělo by mě napadnout, že pouští chodce. Pro to není omluva,“ brání alespoň jedna z diskutujících nebohou zesnulou.

Naštěstí většina důstojně ctí pietu a vyjadřují výhradně lítost a soustrast rodině.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám