Hlavní obsah
Článek

Fyzickou změnu své postavy na cestě za přeměnou pohlaví oslavuje Alexandr Colter (24) z Denveru v USA. Původně dívka Sasha se jako muž definitivně identifikovala až ve dvaceti, už před tím ale samozřejmě věděla, že s jejím tělem i myslí něco nefunguje tak, jak by mělo.

Colter pochází z rodiny s tradičními ideály. Proto jeho cesta k uvědomění si sama sebe nebyla úplně jednoduchá a přímočará. Když už bylo nejhůř, vyslal na sociální síť své SOS, že shání lékaře, který by mu pomohl pochopit jeho touhu po testosteronu. Jednoho takového našel a ten již ho ke zmíněné cestě za změnou připravil a navedl. Od té doby tráví poslední dva roky každý den dvě hodiny v tělocvičně, aby svoji původně ženskou postavu přetvaroval. To se mu daří dobře.

„Tu změnu jsem podstoupil, protože čím víc jsem se na sebe díval do zrcadla, tím víc jsem se potápěl do deprese. Abych byl zase v klidu musel jsem přestat přešlapovat na místě... Dozrál čas, abych se do toho pustil co nejdřív,“ vysvětluje mladý Colter.

Po čtyřech letech tohoto procesu je spokojený. „Testosteron změnil můj život o 100 procent. Posílil moji sebedůvěru; dovolil mi, abych v zrcadle konečně uviděl svoji pravou identitu, a dal mi duševní sílu, která mě mé deprese zbavila,“ pochvaluje si.

Navzdory vrůstající sebedůvěře měl Colter největší obavy z toho, jak se k té věci postaví jeho konzervativní rodina. „Postupem času jsme byli schopni podniknout kroky k tomu, aby to bylo pohodlnější pro všechny. V poslední době je to snadnější. Moje rodina se teď snaží. Nevidíme se zase moc často, protože žijeme každý na opačné straně země, ale rozhodně sdílíme velmi podobné ideály,“ uvádí.

„Nejdůležitější věc, kterou mohu a chci předat o mé komunitě, je to, že jsme skuteční lidé. Chodíme do práce, platíme své účty, platíme daně a chceme jen žít jako jiní obyčejní občané,“ říká Colter. „Jsme opravdoví lidé s opravdovými emocemi a nechceme být vyloučeni z partnerství s vámi,“ dodává.

Reklama

Další články

Načítám