Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V rychlém tempu během ani ne jednoho měsíce proběhlo zkoušení muzikálu Iago Janka Ledeckého pod režijní taktovkou Američana Roberta Johansona. "Tady na to nejsme zvyklí, ale já jeho tempo znám už patnáct let, kdy jsme spolu pracovali poprvé," řekl Super.cz Janek.

Médiím účinkující před páteční premiérou v divadle Hybernia předvedli tři ukázky z představení a byli jsme docela překvapení, že v něm zazněla slovenština. Vítěz SuperStar Lukáš Adamec jako Othello snad nedokázal zvládnout češtinu?

"Vzniklo to tak, že jsme měli loni premiéru v Bratislavě, kde se hrálo kompletně ve slovenském obsazení a byl jediný, kdo zpíval česky. Lukáš Adamec má mimořádný hlas, ale je i úžasně tvárný a instinktivní herec, tak jsme si řekli, že by stálo za to, ho našim divákům předvést," vysvětloval Janek. "A bude to tak, jako když já zpíval na Slovensku česky, tak on bude zpívat slovensky. Jednak si ještě pořád dost dobře rozumíme, ale zároveň nám to přináší špetku kulturní odlišnosti," dodal.

V muzikále ovšem účinkují i další rodilí Slováci jako Peter Strenáčik, Betka Stanková nebo Dominika Richterová. Ti ale zpívají česky. "Ale oni již mají z českých scén mnohem víc zkušeností," míní Ledecký.

Reklama

Další články

Načítám