Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je snad v důchodu? Vykašlal se na kouzlení? Co s ním je? Proč o sobě nedá vědět? Takové a mnohé další otázky napadnou každého, kdo před lety, kdy byl na vrcholu sil i úspěchu, hltal s napětím každou jeho další show. Jenže teď to vypadá, jako by se charizmatický mág propadl do hlubin svého kouzla a nenašel cestu zpět.

Ale není tomu tak - zdání klame. David už jen nemá takový drive, aby dokázal každý rok objet celý svět. A svá největší kouzla už má evidentně za sebou, tak co by lezl do televize. Na každé své iluzi (nechal zmizet například newyorskou Sochu Svobody, prošel Velkou čínskou zdí nebo se proletěl Grand Canyonem) přitom pracoval třeba dva roky a na té létající roků rovnou sedm. David Copperfield má 22 ocenění Grammy a je držitelem 11 Guinnessových rekordů. Jeho majetek se dnes odhaduje na zhruba 600 miliónu dolarů.

Když má jakoukoliv volnou chvilku, rád rozmazluje svoji rodinku. Od roku 2006 žije s krásnou a o osmadvacet let mladší modelkou Chloe Gosselin (33) a před šesti lety se jim narodila dcera Sky.

To ovšem neznamená, že by kouzlení pověsil na hřebík. Kdepak. Prostě se jenom stáhl zpět do Mekky kouzelníků Las Vegas, jeho show jsou trochu komornější, ale 450 tisíc prodaných vstupenek ročně z něj stále dělá jednu z největších globálních hvězd šoubyznysu. Svá představení stále vyprodává a vyráží i na další štace po USA.

Ve městě hazardu je jeho domácí scénou MGM Grand Hotel, který je se svojí rozlohou 16 tisíc metrů čtverečních druhým největším hotelem na světě. A David pro slávu tohoto kolosu dělá, co může. Vždyť zvládá patnáct dvouhodinových představení týdně.

V tomhle věku? Prosím vás! Tak hlavně ať nám zase někdo netvrdí, že Copperfield ve skutečnosti nečaruje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám