Hlavní obsah
Článek

Po katastrofickém létě plném zlomených nohou, úrazů a nemocí v celé rodině zpěvačka Marta Jandová (50) věří, že nový školní rok i sezóna už přinesou jen to dobré. "Nicméně nás to donutilo k tomu, že jsme byli pořád spolu na chatě, kam jsme se na dva měsíce přestěhovali," vyprávěla nám.

"Psi jásali, Maruška jásala, ta už se nechtěla do Prahy vrátit vůbec, absolutně to tam miluje. I přes všechny patálie, které jsme měli, to bylo krásné, protože jsme byli spolu," míní Marta. "Ale už jsem se těšila, až začne školka a kroužky a bude to trošku akčnější," dodala.

Díky tomu, že má dcera program, chce se konečně víc věnovat i práci. "Mám vystoupení, nějakou práci i v Německu s mojí kapelou. Ale úplně moc toho není, protože si musím konečně dodělat tu moji desku. Úplně jsem se tomu nevěnovala, začala jsem v dubnu, pak ale přišla ta nucená dlouhá dovolená, takže to moc nešlo," vysvětlovala, proč si s deskou dává tak na čas.

"Teď už mám díky školce dopoledne volná, tak jsem si zase začala sedat ke kytaře, na kterou hraju příšerně, a dopisovat písničky. Čtyři mám hotové, další čtyři rozepsané, a ještě čtyři bych chtěla. Mám dost témat v hlavě, nápady si píšu do mobilu, stačí dvě slova, a pak už vím, o čem to je," popsala průběh tvorby.

"Píšu v češtině, ale mezi tím jsem byla v Německu, to už po operaci s ortézou, a tam jsme napsali taky pár písniček s tím, že příští rok bychom na tom chtěli taky víc zapracovat a možná mít za rok novou desku i s Die Happy. Uvidíme, jak to bude. Jsou různé pracovní nabídky, spousta jich nevyjde, spousta vyjde a podle toho se to bude odvíjet. Mám jednu hezkou nabídku do Německa, tak se ukáže, zda vyjde. Držte mi palce, to bych si moc přála," uzavřela Marta s tím, že se jedná o nabídku na televizní natáčení.

Reklama

Další články

Načítám