Hlavní obsah
Článek

V poslední době Ben Cristovao (36) rostl a rostl na svalové hmotě, až začal připomínat komiksového Hulka. To už je ale minulost. Když jsme se s ním naposledy setkali, tak nás naopak překvapil subtilní vysportovanou postavou.

Nejdříve se zpěvák věnoval klasickému fitness, pak ho zlákalo posilování s těžkými předměty pro silné muže, a skončil až u brazilského bojového sportu jiu jitsu. To je součástí MMA, kde jsou zkombinované všechny typy bojových sportů. „Věnuju se tomu hodně aktivně, vlastně kdykoli mám čas,” říká Ben, který se stal v tomto sportu mistrem Evropy.

„V poslední době mně vadí věnovat čas něčemu jen proto, aby to nějak vypadalo. Chtěl jsem dělat něco funkčního, a tak jsem začal posilovat s těžkými předměty. Dnešní stroje ve fitku jsou sestrojené pro formování těla do nějakého tvaru. To někomu může stačit, ale já jsem chtěl reálnou sílu, a tak jsem si chtěl vyzkoušet zápas,” říká Ben.

Předtím vážil svalnatý Cristovao devadesát pět kilogramů, nyní má pětaosmdesát. „Při bojových sportech člověk na sobě nepotřebuje mít hromadu svalů, naopak by mu svaly překážely. Já se takhle cítím mnohem lépe, jsem lehčí mám lepší výdrž a to i při koncertech,” prozradil.

Díky změně tréninkového plánu Cristovao v poslední době už tolik nenavštěvuje klasické posilovny. Jelikož byl ale přizvaný do nově otevřeného prostoru, který je kombinací fitka a tanečního klubu, tak svůj názor pozměnil. „Zvládnu jakékoli podmínky na cvičení, nejsem rozmazlenej. Tím, že nemám tolik volného času, tak potřebuju cvičit na místě, kde se cítím jako doma,” dodal nadšený vyznavač pohybu Ben Cristovao.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám