Hlavní obsah
Článek

Charita se dá dělat v jakémkoli věku a klidně vlastním tělem o více než 40 let mladším proti současnosti! Své o tom moc dobře ví zpěvák Karel Gott (†80). Ten coby pětatřicetiletý pomáhá vydělat malé fanynce Romance z Napajedel peníze na to, aby měla lepší život!

Holčička je v pěstounské péči u hodných lidí, kteří se jí ujali poté, co vychovali dvě své vlastní děti. Holčička je ale nemocná a moc by jí pomohl asistenční pes. A proto se nyní pořádá promítání filmu s Karlem Gottem a Jitkou Molavcovou Hvězda padá vzhůru, který byl natočen v roce 1974, kdy bylo Mistrovi 35 let.

„Když je dítě handicapované, téměř nekomunikuje, neumí své pocity vyjádřit slovně, je hyperaktivní, čímž ohrožuje samo sebe, je to pro obě strany několikanásobně těžší. Pejsek by měl být zklidňujícím kamarádem. Proto v sobotu v pražském kině Ponrepo od 14 hodin pořádáme promítání, jehož výtěžek půjde na pořízení asistenčního pejska Sofinky. Založili jsme také konto, kam hodní lidé mohou přispívat. Gottových fanoušků je dost na to, aby Romance trochu pomohli,“ říká organizátorka Eva Šindelářová Krejčová.

Gott ve filmu hraje malíře pokojů Švandu, který se za pomoci sudiček a hodné přítelkyně pomalu stává populárním umělcem. Jde o moderní parafrázi divadelní hry Strakonický dudák. Nepatří zrovna k nejpopulárnějším filmům u nás, na nejznámější filmové databázi má pouze sedmadvacet procent ze sta, nicméně u této dobré věci nad ním jistě každý Mistrův fanda mávne rukou a pokochá se dnes již historickým snímkem, který pomůže ve správnou dobu na správném místě.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám