Hlavní obsah
Článek

V devadesátých letech byl jednou z největších hudebních celebrit a vydělával tolik, že by s bankovkami vysoké nominální hodnoty mohl pokrýt náměstí. Hudebník Jiří Zmožek (74), který je často podepsaný nejen pod svými hity, ale i pod trháky svých slavných kolegů, se před časem ale stáhnul a zasvětil se bohu. Podívejte se, jak dnes vypadá!

Na svatbě všeho druhu osmnáct… Takhle zhruba zněly názvy cédéček, které před dvaceti lety okupovaly všechny prodejny hudebních nosičů. Jiří Zmožek byl hvězda (tou byl ostatně ještě před převratem) a chrlil jeden prodejní hit za druhým.

Dnes už ale šoubyznysem nežije. Plně se oddal učení Ježíše Krista a kdo by se chtěl podívat, jak dnes vypadá, musí si pustit jeho rozpravy o bohu na známém video serveru.

„Rozhovory nedávám, nezlobte se,“ řekl nám před časem.

Sundal vousy, zbělaly mu vlasy, přibyly brýle a nějaké to kilo, ale po hlase ho pořád ještě jde poznat.

Fanoušky populární hudby ale dál oslovuje skrze svou tvorbu. Podepsal se nejen pod vlastním hitem Už mi, lásko, není 20 let, Karel Gott mu třeba vděčí za Zvonky štěstí a To musím zvládnout sám, Hana Zagorová za Nešlap, nelámej či Biograf láska nebo Marie Rottrová za Ten vůz už jel. A takhle bychom mohli pokračovat donekonečna!

Prapor dál nese jeho syn Marcel Zmožek, ve šlépějích otce kráčí skoro doslova. I on byl hvězdou předrevoluční popmusic, dnes oslovuje především starší publikum a ty, kteří chtějí slyšet „hezkou českou písničku“. Sám si skládá hudbu i texty a do zpívání angažoval i manželku i dceru.

Reklama

Další články

Načítám