Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Simona Postlerová (52) se pustila do velkolepé proměny. Maskéři z ní během dvou hodin udělali slavnou panovnici Marii Terezii, která byla jedinou vládnoucí ženou na českém trůnu a porodila celkem šestnáct dětí.

Narodila se přesně před 300 lety, proto byla na její počest vyražena pamětní medaile v ryzím zlatě a stříbře. Postlerová se pak pro popularizaci Marie Terezie za panovnici převlékla.

Líčení trvalo dvě hodiny, šaty mají hodnotu 20 000 korun a ve své době by se do nich včetně spodniček a krinolíny královna s pomocí služebných soukala i hodinu.

Aby byl obraz Marie Terezie co nejvěrnější, museli Simoně Postlerové přidat nezbytná kila navíc. Samotná herečka je ale ve skutečnosti velmi štíhlá.

„Mám to po svých babičkách, obě byly velmi štíhlé a jak se říká, ob generaci se to dědí. No, a jím do polosyta,“ prozradila jednoduchý recept na štíhlou linii herečka.

A na čem kromě focení Marie Terezie pracuje? „Mám za sebou premiéru v Ungeltu, Miss Dietrich lituje, hraji skutečnou dceru Marlene Dietrich Mariu Rivu, je to skvělá práce s Reginou Rázlovou a režisérem Radovanem Lipusem. Dále budu zkoušet komedii v Divadle Radka Brzobohatého v režii Jakuba Nvoty, a budu točit s Jirkou Strachem a pracovat se svým synem Damiánem. Na vše se moc těším,“ uzavřela Postlerová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám