Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Celá Velká Británie se u příležitosti 20. výročí tragické smrti princezny Diany (†36) zahalila do smutku. Její synové společně s vévodkyní Kate navštívili novou zahradu, která má připomínat odkaz této výjimečné ženy.

Když Diana na konci srpna roku 1997 přišla o život při autonehodě, bylo Williamovi 15 let a jeho bratr byl o tři roky mladší. Teď už jsou z nich dospělí muži, kteří jsou u britského národa oblíbenější než jejich otec Charles, jemuž problémové manželství na popularitě příliš nepřidalo.

Diana by na své syny určitě byla pyšná. William jí ale svou manželku Kate bohužel nemohl představit a nepoznala ani své vnuky George a Charlotte. Bratři společně s vévodkyní z Cambridge ve středu zavítali do areálu Kensingtonského paláce, kde byla otevřena nová zahrada uctívající památku „královny lidských srdcí.“ Truchlivou atmosféru dokreslilo i deštivé počasí. William s Kate a Harrym se tak na pietní akci museli vybavit deštníky.

Vévodkyně svého manžela švagra po prohlídce zahrady opustila. Princové ještě položili květiny před bránu Kensingtonského paláce, kde vzniklo vzpomínkové místo.

Reklama

Další články

Načítám