Hlavní obsah
Článek

Herecký svět ve středu obletěla zdrcující zpráva o smrti Jířího Datla Novotného (†73). Tohoto muže si diváci mohou pamatovat coby doktora Jacquese Michella alias Michala Nolla v českém sci-fi seriálu Návštěvníci, v němž se po boku Dády Patrasové, Josefa Dvořáka a Josefa Bláhy při cestě do minulosti snažil získat od Adama Bernaua sešit s rovnicí na záchranu lidstva. Od doby své nejslavnější role se hodně změnil!

Jiří Datel Novotný se naposledy na veřejnosti objevil na začátku července, když přišel na pohřeb kamaráda režiséra Vladimíra Drhy (†73). Moc lidí ho však nepoznalo. Na obrazovkách se už léta výrazněji neobjevoval, věnoval se jiným svým profesím (byl například i scenáristou a zkusil si i režii). Mihnul se však v seriálu První republika, předtím se ukázal naposledy v roce 2007 ve filmu Kvaska coby postava autora.

A proč měl vůbec prostřední jméno Datel dokonce i v občance? Prý kvůli tomu, že v šoubyznysu fungovalo víc Jiřích Novotných a produkce jim špatně posílaly i honoráře. Datel byla Jiřího přezdívka z dětství. Jak vznikla, to už muž, který se proslavil také v Semaforu (původně tam nastoupil jako tajemník Jiřího Suchého), si v dospělosti nepamatoval.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám