Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Těšil se, že odbouchne šampaňské a poslední pekelný půlrok, kdy bojoval s rakovinou hrtanu, hodí za hlavu. Jenže Jiřímu Pomejemu (†54) nyní lékaři oznámili něco, co ho opravdu stojí hodně psychických sil!

„Byl jsem na vyšetření, při kterém mi zavedli do nosu kameru a vše jsem viděl na obrazovce v přímém přenosu. Rakovina je sice téměř s jistotou vypálená, ale objevily se tam poblíž jisté změny. Jsou tam malinké bulky. Lékaři zatím pevně věří, že jde jen o následek ozařování, že až mi krk splaskne, i tohle zmizí. Když ne, odeberou vzorek a udělají histologii. Za čtrnáct dní by mělo být jasno,“ prozradil Super.cz Pomeje.

Nejistota ho samozřejmě ubíjí. „V posledních dnech nenaspím za den víc než dvě hodiny. Je to hrozné. I když se snažím být sebeoptimističtější, sem tam mě chmury přepadnou a přemýšlím o tom, jaké by to bylo, kdyby to dopadlo špatně. Ale naštěstí to není často,“ přiznal nám herec.

Zatím se snaží zabavit aspoň knihou, která by měla vyjít na jeho narozeniny v prosinci a v níž by kromě jeho příběhu měly být i vyjádření odborníků a zkušenosti lidí, kteří se na něj obracejí.

„Chci, aby se kniha jmenovala Ta svině se bojí smíchu. Člověk s touto nemocí musí být optimistický, jinak by se zbláznil. Ale někdy to je těžké,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám