Hlavní obsah
Článek

Nebyla ani v České Miss nebo jiné české soutěži krásy, se kterými se u nás roztrhl pytel. Třiadvacetiletá kráska s kořeny až v Kyrgyzstánu Lia Balanovskaya přezdívaná Lia Kees vystartovala rovnou na mezinárodní soutěž Miss Europe – World Next Top Model, kterou vyhrála.

Nyní se tahle sexy blondýnka vrhá do českého šoubyznysu. Ráda by totiž založila projekt pro mladé modelky, kterým by předávala své zkušenosti ze světa.

Před šestnácti lety se Lia společně s rodiči přestěhovala z Bishkeku do Prahy. Teprve loni získala české občanství a hned toho využila k reprezentaci země, která ji přijala, dala jí vzdělání a zázemí. „Tíhnu už spíše k Česku, přece jen jsem tu vyrostla,“ přiznává Lia.

„Myslím si, že mám co nabídnout. Díky mezinárodní soutěži jsem získala zkušenosti, které bych ráda předávala dívkám, co touží stát se modelkami,“ vysvětlila blondýnka, která má za sebou několik přehlídek v Česku. Hlavně pro návrhářku Alenu Wilson, která šije šaty pro skutečné ženy se skutečnými mírami. Lia má totiž kromě velkých ňader i konfekční velikost 38.

„Líbí se mi, když je žena ženou. Neuznávám vychrtlé modelky bez ženských křivek. Díky své postavě, jak se říká krev a mlíko, jsem uspěla,“ tvrdí modelka.

Reklama

Další články

Načítám