Hlavní obsah
Článek

V nepříjemné finanční situaci se nachází herec Jan Hrušínský. Do finančních potíží se principál Divadla Na Jezerce nedostal vlastní vinou. Nájemci divadelní restaurace mu dlužili několik měsíců na nájemném, slibovali brzkou úhradu dluhu, a nakonec oddalovali odchod.

„Neplatili od února! Při jednáních slibovali, že zaplatí. Pak říkali, že už je suma zaslaná, ale prostě jenom zdržovali…” svěřil se se svým trápením deníku Blesk herec.

Hrušínský dal nájemníkům výpověď, ale kvůli průtahům se dlužná částka vyšplhala pravděpodobně až na půl miliónu korun. „Měli se vystěhovat v červnu, ale odešli až posledního července. Navíc restauraci při odchodu zdevastovali,” uvádí ředitel divadla.

Zhoršená finanční situace ovlivňuje chod divadla natolik, že vedení muselo pozastavit uvedení dvou premiér, konkrétně komedii Je úchvatná! a divadelní adaptaci Jirotkova Saturnina. Jako by nestačilo, že si Hrušínský minulý rok prošel velkými zdravotními komplikacemi. Loni v červnu herci praskl žlučník i srdeční tepna a on byl dvanáct dní udržován v umělém spánku. Aktuální finanční potíže divadla Janu Hrušínskému jistě nepomáhají.

Reklama

Další články

Načítám