Hlavní obsah
Článek

S filmovou komedií Všechno nebo nic jako by herečka Klára Issová (44) vystoupila ze škatulky něžných, éterických a posmutnělých krásek. Její nově objevený komediální talent využil i režisér Filip Renč (58), jenž ji obsadil do hlavní role snímku Zoufalé ženy dělají zoufalé věci podle scénáře Haliny Pawlowské (69). Je dotočeno a své volby nelituje.

„Oznamuji všem přátelům, divákům a mně vždy nakloněným filmovým kritikům, že právě končíme natáčení excentrické komedie podle excentrické autorky s excentrickou Klárkou Issovou v hlavní roli, a že nás to bavilo. Film bude barevný, zvukový a bude doplněn i o hudební složku. Bude crazy napínavý, dobrodružný, mystický, dramatický, akční, světový! Naše single ladies, nespokojené rozvedené ženy, matky, milé tchyně, babičky se smyslem pro humor, tety, sestry i zhrzené milenky, to bude film pro vás! Teď ho začneme střihat a zvučit a v lednu se na vás těšíme v kině! Komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci nebude zoufalý film, ale sranda! A to je vážná věc, lidi," je nadšený a zve na svůj film Renč.

„Klára je srdečná, jemná, inteligentní. A legrační. A to je nejdůležitější, když se točí komedie. Neměla jsem konkrétní představu, kolik má hrdinka vážit, jak velká má mít ňadra a zadek. Věděla jsem ale jistě, že představitelka postavy, kterou jsem si vymyslela, musí mít smysl pro humor a oči, které berou za srdce. A to všechno Klára má,“ pochvaluje si i autorka scénáře Halina Pawlowská.

„Pro mě to byla jízda. Moc jsem se na natáčení těšila, ale zároveň jsem měla i tak trochu trému, protože tenhle scénář a role Olinky pro mě byla výzva. Krásné ale je, že ta role je tak proměnlivá, protože mapuje celý Olinčin život. Scénář ukazuje její životní karamboly s nadhledem a jemným humorem. I když jsem se na roli připravovala a domýšlela si ji, stejně jsem nevěděla, jaké to bude, až padne první klapka. Když se pak ale natáčení rozjelo, uklidnila jsem se. Věděla jsem, že důležité je si to taky užít, což jsme si s Filipem Renčem řekli hned při první schůzce. A to se podařilo,“ dodala Klára Issová. A že si při natáčení užili všichni dost legrace, je jasné i ze snímků ve fotogalerii.

Po boku Kláry uvidíme i další české a slovenské herce jako například Lenku Vlasákovou, Jiřího Dvořáka, Zdenu Procházkovou, Pavla Kříže, Martina Krause, Petra Vacka, Matouše Rumla, Anetu Krejčíkovou, Václava Vašáka, Alici Bendovou, Roberta Nebřenského a mnoho dalších.

Reklama

Další články

Načítám