Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O reportérovi TV Prima Martinovi Krpačovi bylo naposledy slyšet, když v opilosti boural a ujížděl policii. Dnes má již bývalá hvězda VIP zpráv zakázán vstup do budovy a reportérky, které působily v jeho firmě, pro televizi dál pracují. Krpač jim ale vyhrožuje soudy a požaduje po nich pokuty.

Ve hře jsou reportérky Lenka Špillarová a Markéta Křivánková, po nichž vyžaduje po sto tisících korun, a Barbora Hlaváčková, po které chce padesát tisíc. "Všem nám přišly dopisy od jeho právníků. Přitom nám, včetně štábů, sám dluží zhruba stejnou částku a vymlouvá se, že má obstavený účet," řekly Super.cz zmíněné reportérky. Krpačovi právnící to zdůvodňují tím, že v době, kdy ještě pracovaly pro jeho firmu, už točily pro někoho jiného a reportáže byly odvysílány na Primě.

"Jsme v šoku, co si to dovoluje. Dávaly jsme si opravdu pozor, abychom v době, kdy jsme ještě byly jeho zaměstnankyněmi, netočily nic, protože jsme tušily, co se může stát. U Krpače jsem skončila posledního června, až od 12. července jsem začala pracovat pro jinou firmu, která reportáže pro VIP zprávy dodává," upřesnila za sebe Lenka Špillarová. Další dvě reportérky mají termíny smlouvy trochu jinak, ale v obecné rovině s ní souhlasí.

Reportérky to rozhodně nechtějí nechat být a ani náhodou nemají v úmyslu pokutu, kterou podle nich Krpač neoprávněně vyžaduje, zaplatit. "Spojily jsme se s právničkou Klárou Slámovou. Věříme, že to vyřeší," míní.

Reklama

Další články

Načítám