Hlavní obsah
Článek

A je to tady! Michal Jančařík, bývalá hvězda Počasí televize Nova, který loni po boji o život podstoupil transplantaci ledviny a kvůli poškození míchy je (snad pouze dočasně) ochrnutý na spodní část těla, se konečně vrátil před kamery své domovské televize. Máme také jeho exkluzivní vyjádření!

O tom, že se vrátí na Novu, přestože je na vozíku, jsme už psali. Ta doba se ale už rapidně přiblížila. Má totiž za sebou první kamerové testy.

„Zkoušeli jsme formáty Volejte Novu, Sportovní a Polední nebo Odpolední noviny. Bylo to pro mě velmi silné. Měl jsem pocit, že se vracím domů. Všichni byli vstřícní a byli rádi, že mě vidí. A já je. Ve studiu pětadvacet lidí přemýšlelo, jak to technicky vyřešit, abych se mohl zase vrátit na obrazovky. Lidé z Novy se ke mně prostě nikdy neotočili zády. Chtěl bych jim moc poděkovat za to, že mi dávají šanci,“ řekl Super.cz dojatý Michal.

O jaký formát půjde (do Počasí by se vrátit nemohl, moderátoři se tam hodně pohybují), to se teprve rozhodne. „Možná to ani nebude jedna z věcí, kterou jsme zkoušeli doteď. Třeba to bude úplně něco jiného. Jsem připravený na všechno. A jestli to bude druhého října, kdy jsem byl loni na obraze naposled, nebo později, není důležité. Podstatné je, abychom to vypilovali tak, aby byli všichni spokojeni. Hlavně divák,“ tvrdí Michal.

Bude asi prvním českým moderátorem na vozíku, proto se musí vyřešit nemalé problémy.

„Myslel jsem si, že zprávařský stolek pro mě bude ideální, ale pokud bych vysílal za ním, musely by proběhnout velké úpravy. Bohužel nestačí k němu přijet a začít mluvit, jak jsem si myslel. Je potřeba ho zvýšit a být na rampě,“ vysvětlil nám nezničitelný bojovník Jančařík.

Toho celou dobu podporovala kolegyně z Novy Karla Mráčková, která divákům představí i reportáž z toho, jak zkoušel své nové působiště.

„Když mi na Nově nabídli, jestli bych chtěl točit svůj příběh, měl jsem možnost vybrat si, kdo se mnou bude reportáže dělat. Žádal jsem o Karlu. Známe se sedmnáct let a jsme velmi spřízněné duše,“ dodal Michal ke kolegyni, která nyní nečekaně podala výpověď.

Reklama

Další články

Načítám