Hlavní obsah
Článek

Velkou hereckou příležitost dostal ve filmu dua Svěrákových i Oldřich Kaiser (68) jako nemluvný a zavržený bratr hlavního hrdiny přezdívaný Vlk. Na premiéře snímku Po strništi bos jsme probrali nejen jeho roli, ale i změnu image. Herec si nechává narůst dlouhé vlasy. Snad nechce dosáhnout stejné délky jako přítelkyně muzikantka Dáša Vokatá.

"Jako svoje filmová postava jsem chtěl zachránit rodinu a nikdo to nepochopil. To se takhle na vesnici stává. Znám dokonce jednu obec, kde takové poměry panují. Znám i jednoho takového Vlka z jedné obce. Tenhle skutečný se ale toho filmového bát nemusel, protože tam všichni měli a mají máslo na hlavě a bojí se jeden druhého, včetně starosty," měl inspiraci pro svoji figuru ve skutečném životě herec.

Ve filmu má hodně scén s koňmi, k žádnému problému ale nedošlo. "Jsou sice velcí, ale naštěstí také rozumní, že vědí, že mají navrch. Byli hodní. Všechno to bylo pěkné, Slavonice jsou krásné, i okolí městečka je nádherné, bylo sluníčko. Příjemné natáčení to bylo," nestěžoval si na nic Kaiser.

A proč si od natáčení nechal narůst tak dlouhé vlasy? "Oni rostou. Představte si tu radost, že ještě něco roste. Je to pěkný, ne?" ujišťoval se. Kdybyste ho i s jeho partnerkou chtěli vidět naživo, nejbližší příležitost je už v sobotu. To pár vystupuje na Vysočině, v Polici, blízko Jemnice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám