Hlavní obsah
Článek

Všichni čtyři režiséři druhé řady oblíbeného seriálu Život a doba soudce A. K. se svorně dohodli na tom, že nikdo z první řady kromě hlavní postavy se neobjeví v té druhé. Tomuto zákazu se vyhnula jen herečka Gabriela Míčová, která si v první sérii zahrála hned ve dvou dílech, Exekuce a Osamělost.

„Moc děkuji za možnost si v tomto seriálu znovu zahrát,” říká Gabriela Míčová. Herečka známá ze seriálů První republika, Mamon, Mordparta či Bohéma si v druhé řadě zahraje v dílu, který je inspirovaný případem brutálního zavraždění dívky spolužáky, kteří oběť nejdříve vyhodili z okna a pak ji vytáhli zpátky do bytu a usmrtili. Míčová si zahraje matku jednoho z mladých vrahů. „Je to velmi tragický, brutální případ,” uvedla držitelka Thálie na tiskovce k seriálu.

Hrdinka musí obstát před soudní síní při obhajobě syna, který udělal naprosto zavrženíhodný čin. „Musím vypovídat v jeho prospěch. Zásadní je věta, když už neví, kudy kam, a důkazy jsou nezvratné. Tak řekne: ’Já jsem nevychovala vraha’. Je to jeden z nejsilnějších okamžiků této série,” prozradil detaily režisér tohoto dílu Robert Sedláček.

Reklama

Další články

Načítám