Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O Iskře Lawrence, šestadvacetileté britské modelce a zastánkyni žen krev a mlíko, jsme už psali. Jde o blondýnku s, podle dohledatelných údajů na internetu, 87 kily, celulitidou a špíčky. To není psáno hanlivě, o svém těle a všem zmíněném Iskra otevřeně mluví na svých videích i v rozhovorech. Postavila si na tom ostatně kariéru, a velmi úspěšnou.

Kdyby každá žena měla sebevědomí jako tahle blondýnka, někteří psychologové, výživoví a dietní poradci nebo třeba retušéři ve vydavatelstvích módních a lifestylových magazínů by ztratili značnou část klientely. I Iskra se ale v průběhu dospívání dostala do slepé uličky.

Jako teenagerka trpěla tím, že měla ‚mnohem oblejší a ženštější postavu‘ než její spolužačky, a necítila se v ní dobře. I později v začátcích modelingové kariéry se snažila potlačit své křivky a hubnout, aby odpovídala žádaným parametrům. „Byl to každodenní boj, snaha změnit své tělo. Ale pak mi došlo, že to zkrátka nejde,“ uvedla pro magazín Self.

Svými videi se snaží dodávat sebevědomí nejen dospělým ženám, ale právě i dospívajícím dívkám. „Aby nebojovaly s tím, kým skutečně jsou,“ říká Lawrence, která je i se svými plnějšími tvary žádanou modelkou. Ale nikoli ‚plus size‘, tohle populární označení odmítá, stejně jako například komička a herečka Amy Schumer.

Reklama

Další články

Načítám