Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Během svého týdenního pobytu v Česku Manolo Blahnik nezahálel. Pětasedmdesátiletá módní ikona zvládla s přehledem charitativní večeři, přednášky, desítky rozhovorů, zahájení výstavy a poskytnutí tisíců selfie s fanoušky. Jedna z posledních aktivit byla poměrně nezvyklá.

Proslulý obuvní návrhář Manolo Blahnik se vrátil ke svým kořenům a vysadil v Botanické zahradě hlavního města Prahy svůj strom. „Miluji českou kulturu a je pro mě splněným snem vrátit se do země, jíž jsem také součástí. Návrat pro mě představuje jakousi osobní cestu, během které poznávám své kořeny a zároveň dostávám šanci zasadit je zpět do české země ve formě mého oblíbeného stromu. Ten bych chtěl věnovat svému otci. Těším se, až bude vzkvétat a růst,“ říká světově uznávaný návrhář Manolo Blahnik.

Je už známou skutečností, že španělský módní guru má své kořeny v Praze, odkud pocházel jeho otec, původně lékárník, jenž z tehdejšího Československa emigroval před nacistickou okupací. Manolo Blahnik se tak již narodil ve slunném Santa Cruz de la Palma na Kanárských ostrovech. Za svou dosavadní pětačtyřicet let trvající kariéru se stal módní ikonou díky spolupráci s celebritami módního světa i hvězdami stříbrného plátna. Jeho „manolky“, nádherné, luxusní boty na štíhlém podpatku, zná snad každá žena se zájmem o módu. Nyní žije a tvoří ve Velké Británii, na Česko však nedá dopustit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám