Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nedávno slavil velký úspěch, když na světové soutěži Mister Universe vydobyl post druhého nejkrásnějšího těla planety, nyní je ale šťastný, že vůbec žije! Bývalý mistr Evropy v kickboxu a v současnosti jeden z nejúspěšnějších modelů Miroslav Dubovický zkolaboval. „Doktoři mi řekli, že nemít trénované tělo, tak umřu,“ řekl Super.cz

„Doteď se z toho třesu, i když o tom jen mluvím. Totálně mi selhal organismus, zažíval jsem infarktové stavy. Podle lékařů jsem měl v těle tak málo fosfátu a dalších stopových prvků, že jsem byl na hranici smrti. Kdybych nebyl tak trénovaný, je prý po mně,“ potvrdil naše informace pohledný mladík.

Na životě ho ohrozila přepálená příprava na soutěž. „Dvakrát denně jsem cvičil, měl jsem přísnou dietu, k tomu spousta práce. Tělo jsem si ale musel držet i po soutěži, protože mě kvůli úspěchu na mezinárodní scéně všude zvali. Skoro jsem nejedl, tvrdě makal, a pak po večerech navíc padl sem tam nějaký drink. To všechno se na mně podepsalo tak, že jsem si oddělal organismus. Dostal jsem záchvat, měl jsem prý tep něco okolo dvě stě na sto. Brácha (identické dvojče - pozn. red., s nímž nedávno na jednom koncertě společně zachraňovali život) mě v Praze našel doma v bezvědomí. Odvezla mě záchranka,“ prozradil Super.cz Míra.

V pražské nemocnici si pobyl jen chvíli, po kapačkách ho pustili domů. Ale po dvou dnech v Litoměřicích, kam odjel za rodiči, putoval do špitálu znovu.

„Původně si mysleli, že mi odchází srdce, takže se uvažovalo i o operaci srdce. Nakonec mi z krve zjistili, že mám stejný nedostatek minerálů, jaký mívají i anorektičky,“ vysvětluje Dubovický, jenž je ale po šesti dnech konečně z nemocnice doma a přemýšlí, co dál.

„Už v pondělí mám mít další práci, ale vůbec nevím, co teď bude. Lékaři mi samozřejmě zakázali sport, práci, všechno. Nemůžu nic. Čekají mě také různá vyšetření, třeba cétéčko mozku. Pořád to není dobré, ale snad už to bude jenom lepší,“ dodal model, který věří, že se bude moci dál živit profesí, která mu jde a v níž je tak žádaný.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám