Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kapela Mirai v těchto dnech představuje svůj nový videoklip. Vznikl k písni Pojď, zapomenem v Japonsku, odkud pochází část rodiny frontmana skupiny Miraie Navrátila. „Natočit videoklip právě tam jsem si vždycky přál,“ říká.

„Pojď, zapomenem je v podstatě love song s otevřeným koncem. Pracovali jsme na něm s Ondrou Fiedlerem a myslím, že se nám povedlo zase o kus posunout. Poprvé jsme zařadili i další nástroje - kontrabas a ukulele. Svým zvukem a žánrem se skladba od předešlých (například Když nemůžeš, tak přidej) výrazně liší a doufám, že posluchače bude bavit,“ říká Navrátil, jenž je jejím spoluautorem.

Zrod klipu provázely různé zákazy, absence spánku, vedro, ale i velké nadšení a nasazení aktérů, v tomto případě zpěváka Mirae, jeho kamarádky Emi Ichinomiye a kameramana a režiséra Ondřeje Urbance. „Točili jsme čtyři dny od nevidím do nevidím, spali dvě hodiny denně. Modlili se, aby nám neodešla kamera, protože jsme neměli zálohu. Prosili strážce zákona, kteří nás neustále odněkud vyháněli, ať nás nechají točit,“ popisuje Navrátil. „Pro mě rozhodně jedno z nejdobrodružnějších natáčení,“ přitakává Urbanec.

Píseň je ochutnávkou z chystaného debutového alba kapely Mirai, jehož vydání je plánováno na podzim letošního roku. 6. října pak kluci odstartují první turné, na které vyjedou se skupinou Poetika.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám