Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Milujete slunce, šplouchání vln a teplé večery? Ani v září se této vidiny nemusíte vzdát. Inspirujte se výběrem 5 top destinací od specialistů portálu dovolena.cz od STUDENT AGENCY, k.s. Navíc do těchto krásných destinací se můžete podívat právě teď za výhodné ceny.

Kapverdské ostrovy – tropický ráj na dosah

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Nekonečně dlouhé pláže, azurově modré moře a pohodová atmosféra. No není tohle splněný sen o dovolené? Na Kapverdách doporučujeme navštívit zejména oblíbený Sal, kde můžete skloubit relax s aktivní dovolenou. Na ostrově, kde žije jen zhruba 11 tisíc obyvatel, se totiž můžete oddávat surfování, potápění i rybaření. Milovníky zvířat nadchne Boa Vista, kde se nachází jedna z největších populací želv na světě. Tento krásný ostrov vás taky uchvátí písečnými dunami. Překrásným Kapverdám těžko odoláte i díky tomu, že představují luxusní exotickou dovolenou, kam doletíte za 6 hodin a dá se pořídit za skvělé ceny.

Omán – Čechy neprobádaná oáza

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Omán je perlou Arabského poloostrova, a i když mezi českými turisty není zatím tak populární jako sousední Spojené arabské emiráty, možná budete překvapeni, co všechno vám může nabídnout: můžete vyrazit na projížďku nekonečnou pouští, obdivovat podmořský svět, pozorovat delfíny nebo se vydat do tradičních vesnic. V rybářské vesnici Taqah si pochutnáte na čerstvých rybách a dalších místních specialitách. Třešničkou na dortu vaší dovolené bude Wadi Shab, roklina lemovaná pískovcovými stěnami, která vytváří mnoho přírodních bazénů s tyrkysovou vodou. V Ománu na vás čeká až 1700 km nádherných písčitých pláží a příjemně teplé moře, jehož teplota se celoročně pohybuje od 25°C – 29°C.

Kanárské ostrovy – záruka pohodové dovolené

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Zárukou pohodové dovolené jsou Kanárské ostrovy, kde je krásně po celý rok. Několik ostrůvků nabízí ideální podmínky pro každého. Na „Ostrově věčného jara“ Tenerife vám učaruje krásná příroda, které dominuje nejvyšší bod celého Španělska – sopka Pico de Teide. Unikátní podívanou nabízí i ostrov Lanzarote, kterému se přezdívá „Ohňový ostrov“, a to díky stovkám sopek. Pláže na Lanzarote tak nabízejí unikátní podívanou na písek zbarvený do červenohnědé barvy. Velkým zážitkem je také ochutnávka tradičního lanzarotského vína. Na ostrově Gran Canaria si určitě nenechte ujít proslulou botanickou zahradu Palmitos Park, kde najdete největší motýlí pavilon v Evropě. Kanáry si zkrátka získají každého.

Egypt – luxusní dovolená za hubičku

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Užijte si luxus a relax v Egyptě. Ve čtyř a pětihvězdičkových hotelech se budete cítit královsky – bary, kluby, promenády i golfová hřiště, to vše vás tam čeká. Rozhodně však nahlédněte i do pestrobarevného podmořského světa Rudého moře. Ve středisku Marsa Alam zažijete šnorchlování s pestrobarevnými rybkami, duhovými korály nebo želvami. Unikátní podívanou je i Dolphin House, kde můžete strávit celý den pozorováním přátelských delfínů. A v neposlední řadě si udělejte výlet na pyramidy v Gíze, které jsou jedním ze sedmi divů světa.

Emiráty – zažijte pohádku tisíce a jedné noci

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Emiráty jsou zemí nekonečných možností i mnoha kontrastů. V moderním centru Dubaje se na město podíváte z nejvyšší budovy světa Burj Al Khalifa, nakoupíte v obrovském centru Dubai Mall, kde najdete dokonce i akvárium, nebo se pokocháte mrakodrapy. Po nasednutí do metra ale budete za dvacet minut uprostřed „staré“ Dubaje, kde na vás dýchne duch „pravého“ orientu na vyhlášených trzích se zlatem, kořením i tradičními výrobky. Podobně jako v Ománu se v Emirátech můžete těšit na čisté moře, výborné jídlo i pohostinnost hotelů. Mezi oblíbená letoviska patří například Ras Al Khaimah, Fujairah nebo okolí Abu Dhabi, kam si určitě naplánujte výlet ke klenotu místní architektury – mešitě šejka Zayeda.

Další články

Načítám