Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Celé roky, vlastně téměř celý svůj dospělý život, strávila marným bojem se svojí obezitou. „Nadváhou jsem trpěla už od dětství, můj otec vlastnil pizzerii. Doma jsme neměli ani sporák, takže všechno, co jsem snědla, pocházelo z ní,“ vysvětluje Maria Odugba (23) z Floridy. Všech přebytečných kil se sice nezbavila, přesto se jí podařilo něco neuvěřitelného. Stala se asi jedinou profi instruktorkou jógy na světě, která váží třicet kilo přes metrák. „Když jsem poprvé přemýšlela o tom, že bych jógu zkusila, první, co mě napadlo, bylo, že všichni ti lidé, co ji cvičí, jsou hubeňouři,“ vzpomíná.

Když vybírala vhodný sport, který by ji dostal do kondice, vážila bezmála 200 kilogramů. Samozřejmě nepředpokládala, že obézní člověk takových rozměrů by mohl provádět tak náročné cviky. „Pak jsem si uvědomila, že zdaleka ne všichni jsou hubení, a přesto jsou v ní někteří dobří,“ vysvětluje.

A to ani netušila, že jedním ze základních cílů jógy je překonat a odbourat nepravé ego, kvůli kterému jsou lidé nešťastní. Do jejího života se to dokonale hodilo. Po marném boji s tuky a dlouhodobé frustraci z vlastního neúspěchu bylo cvičení, jehož účelem je pohladit na duši, to nejlepší, co se jí nabízelo. Jakmile jógu objevila, byla nadšená: „Nikdy, ani za milión let, bych si nepomyslela, že moje tělo bude jednou dělat něco z toho, čeho je schopno dnes.“

Dnes je Maria sama instruktorkou, vede si blog a její profil na Instagramu má 73 tisíc odběratelů.

Reklama

Další články

Načítám