Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisér Marek Najbrt začal poslední červencový den natáčet novou původní pohádku Čertí brko. V hlavních rolích se představí Judit Bárdos a Jan Cina (36). Kudrnáč, který vyhrál předposlední sérii pořadu Tvoje tvář má známý hlas, díky své hřívě na rozdíl od ostatních protagonistů pro roli paruku potřebovat nebude.

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků, možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat.

Pohádka Čertí brko nabídne nejen chytlavý příběh s jasnými aktualizacemi, ale také mimořádné výtvarné řešení. „Klíčem k výtvarnému pojetí je baroko. Ne však to pro pohádku často typické, tj. lidové a infantilně zjednodušené. V našem případě se jedná o baroko rané – tedy sofistikované, oduševnělé, pro pohádkové účely jen vhodně upravené a doplněné o atributy současnosti,“ vysvětluje Marek Najbrt, proč se rozhodli přizvat ke spolupráci jako autora výtvarné koncepce Roberta Smolíka.

Pohádka Čertí brko se bude natáčet v průběhu srpna a září v atraktivních českých lokacích – v Ledči nad Sázavou, Chrustenicích nebo Doksanech, několik dní čeká štáb také na Slovensku. Vedle Ciny a Bárdos ve výpravném snímku uvidíme Ondřeje Vetchého, Jana Budaře, Janu Plodkovou či Václava Koptu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám