Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zažil si několik měsíců hrůzy s rakovinou hrtanu, teď ale paradoxně prožívá jedny z nejhorších chvil. Už ve čtvrtek se má herec a dabér Jiří Pomeje (†54) dozvědět ortel. A ten buď bude, že mu ozařování pomohlo, rakovina je pryč a může se naplno vrátit do života, nebo že dosavadní léčba nepomohla a bude se muset řezat a nasazovat chemoterapie, které se děsí.

Pomejemu ozařování poškodilo krk, dlouho nemohl vůbec mluvit. Teď se mu ale hlas pomalu vrací.

„Pokud byla léčba úspěšná, do roka bych měl mít devadesát procent hlasu zpět. Pokud ne, asi mi budou chtít řezat hlasivky, čehož se děsím. Chemoterapie bych zvládl, ale toho řezání se bojím,“ přiznal Super.cz v předvečer důležitého oznámení od lékařů Jiří.

Ten se v poslední době pořádně rozjedl.

„Musím si hlídat kila. Sundal jsem jich osmnáct, protože jsem nemohl polykat, jak mě bolelo v krku. Teď se snažím dávat pozor, abych to zase rychle nenabral. Mám vyloženě těhotenské chutě.

A ve čtvrtek dopoledne jdu do Ústřední vojenské nemocnice na kontrolu k svému lékaři. Podívají se mi do krku a hned bych měl vědět výsledky. Ať to dopadne jakkoli, nevzdáme to. Budu žít jako dřív a užívat si toho, jakou mám fantastickou rodinu,“ uzavřel Pomeje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám