Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Děj druhé řady seriálu První republika se posune o osm let, a tak několik původních postav muselo být nahrazeno novými herci. Také postava Elišky Valentové vyroste z dítěte v dívku, a jak jsme vás již informovali, bude vystřídána herečkou Brigitou Cmuntovou. „Eliška vyrostla do mladé dívky, která se vdala za svého kamaráda z dětství Vojtu Toufara,” prozradila herečka.

Eliška je křehká a velmi citlivá, zároveň ale hodně silná a dala se na studium medicíny. „V té době se tomu oboru věnovali spíše muži, ale jelikož je cílevědomá, tak se nehodlá svého snu vzdát,” říká.

Ptali jsme se herečky, jestli studovala materiály týkající se reálií studia medicíny mezi ženami v té době. „Je to tam jen náznakem, tak jsem to nemusela příliš studovat,” vysvětluje Brigita.

Stejně jako v první řadě i v nových dílech výpravného seriálu se Eliška bude potýkat s vizemi. „Dříve vídala duchy mrtvých a teď se jí objevují vize, které ukazují budoucnost. Nejsou mnohdy moc příjemné, tak musí být silná, aby se s tím vyrovnala,” dodala Cmuntová.

Reklama

Další články

Načítám