Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O tom, že někteří diváci nerozlišují mezi fikcí a skutečností, se už přesvědčil nespočet herců. I ti z českých seriálů s tím mají bohaté zkušenosti. Jiřímu Štréblovi někdo kvůli roli v seriálu Ulice poškodil auto a herec čelil i fyzickému útoku, pár ran holí si od jedné staré dámy kvůli hádce ve scénáři vysloužil i jeho herecký kolega Tomáš Dastlík. Útoky na sociálních sítích na představitele většinou záporných postav jsou pak v podstatě běžnou záležitostí. Jejich autoři často ani nemají odvahu se podepsat, což o ledasčem svědčí, přesto umí zkazit den.

Adresátkou nepříjemných vzkazů se kvůli seriálové nevěře a jejím následkům stala i Bohdana Pavlíková, která ve zmíněném seriálu hraje Jindru Pražákovou. Herečku zaskočilo, jak intenzivní vlna kritiky se na ni snesla. „Četla jsem si o sobě na internetu mnoho hanlivých komentářů, překvapilo mě, jak mohou být lidé zlí,“ svěřila. „Už je to dobré. Zpočátku mě to ale hodně mrzelo,“ říká Pavlíková.

Tu v nových dílech čeká role matky samoživitelky a výchova dcerky, která je výsledkem jejího, některými tak zatracovaného úletu. Při hledání herecké polohy mohla herečka sáhnout do vlastních vzpomínek. „Sama jsem vyrůstala bez tatínka, jenom s maminkou, takže mi tenhle model připadá normální. Takové situace zkrátka v životě jsou,“ říká žena, jíž teď do profesní cesty padají převážně role matek. „Ve Švandově divadle jich mám dokonce pět, v Ulici mě to teď čeká. Přitom sama matka nejsem,“ otevřela i toho velmi osobní téma. „Když jsem děti mohla mít, nebylo s kým, a když už bylo s kým, příroda rozhodla jinak. Musím brát věci tak, jak jsou.“

S partnerem, hercem Lubošem Veselým, se poznali až v pozdějším věku. „Luboš děti má, už je dokonce dědečkem,“ dodala Pavlíková.

Reklama

Další články

Načítám