Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Říká si Ro'Yale, je z Atlanty v Georgii a hned po několika lekcích pole dance věděla, že tanec u tyče se stal její novou vášní. Zkusila tedy tanečnímu studiu navrhnout, aby začalo nabízet kurzy pro rozměrnější ženy, ale v podstatě neočekávala, že by to klaplo. Natož že jí nabídnou pracovní pozici.

„Vzpomínám si, jak jsem ječela nadšením, když jsem dostala ten email, kde mi nabídli funkci instruktorky,“ říká. Když předtím viděla pole dance, neměla tušení, kolik na něj člověk potřebuje síly.

„Právě jsem překročila třicítku, tak jsem se rozhodla, že do toho jdu. Jen chvilku před tím jsem se rozešla s manželem. Už jsem ani nevěděla, kým jsem. Potřebovala jsem něco dělat,“ vzpomíná Ro'Yale, která si dříve o tanci u tyče myslela, že to je něco jako striptýz nanečisto. „Pak jsem zjistila, že ženy, které do kurzů chodí, jsou třeba lékařky,“ popsala své prozření.

Ředitelka studia Vertical Joes Fiya Starta říká, že hned na první pohled v Ro'yale poznala výjimečnou umělkyni první kategorie: „Byla naší klientkou. Patřila mezi ty magnetické klientky, s nimiž se člověk hned spřátelí. Přitom když přišla, byla jakoby ve skořápce. Vždy se strašně starala o své oblečení, snažila se na sobě všechno zakrýt.“

Pak začala fáze přechodu na tanečnici. „Bylo to krásné,“ řekla ředitelka studia. Jakmile jí byla nabídnuta příležitost učit jiné ženy, Ro'Yale vytvořila vlastní učební plán přizpůsobený korpulentním ženám.

„Když jsme vypustili tuto informaci do éteru, bylo to jako vyznání lásky. Tyhle velké dívky se rozhodně chtěly učit a samozřejmě preferovaly někoho, kdo má stejný typ těla a kdo má i podobný osud,“ dodala Fiya Starta.

Teď, když se uchytila jako instruktorka pole dance, chce se Ro'Yale zaměřit na to, aby inspirovala další podobné ženy, aby také vyšplhaly na tyč a objevily svoji smyslnost.

„Můj specifický cíl jako tanečnice je více závodit na soutěžní scéně. A reprezentovat takhle velké dívky. Doufejme, že to povzbudí ostatní dámy, aby se pole dance věnovaly a také postoupily do soutěží,“ doufá Ro'Yale.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám