Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S herečkou Berenikou Kohoutovou jsme se potkali na křtu knihy její maminky, kontroverzní spisovatelky Ireny Obermannové, která křtila tentokrát detektivku Dobré duše. Berenika je i jednou z prvních čtenářek matčiných knih. Dokonce jí i radí. "Psala jsem jí, co by měla víc zdůraznit, co naopak potlačit," řekla nám.

Irena nám prozradila, že by knihu ráda převedla i do vizuální formy, kde by Berenika hrála a její sestra Rozálie ji režírovala. "My jsme takhle ještě všechny nespolupracovaly, ale myslím, že by nám to šlo. Nemyslím, že bychom se hádaly, protože v tomhle si fakt rozumíme," míní Berenika.

"Ale už z Trapných padesátek, seriálu, který bude vysílat Česká televize, mám takový zvláštní pocit, když ztvárňuju postavu, kterou mi máma napsala. Je to v něčem divné. Rozhodně bych ale nechtěla, aby máma zadala nějakému režisérovi, že mám hrát já, protože v první řadě si musí vybrat on a za mnou jako herečkou stát," domnívá se Berenika.

Přitom už hrála ve dvou matčiných seriálech. "První byl Život je ples, to mi přijde už strašně dávno, ale režisér Petr Slavík si mě opravdu vybral, protože jsem s ním už předtím točila Soukromé pasti. V Trapných padesátkách máma roli psala opravdu pro mě a režisér s tím taky úplně v pohodě souhlasil," nepřipadá si rozhodně Berenika jako protekční fracek.

Kromě případné spolupráce s mámou a účinkování v pořadu Tvoje tvář má známý hlas, o němž již Super.cz informoval, Bereniku čeká natáčení seriálu Modrý kód. Dovolenou měla jedinou, pětidenní ve Slavonicích. "S manželem těžko nacházíme společný volný čas, abychom mohli někam odjet. Jsme rádi, že se potkáváme doma," svěřila.

Reklama

Další články

Načítám