Hlavní obsah
Článek

O tom, že zpěvačka Michaela Nosková umí zpívat, není pochyb. Že nemá zrovna ideální postavu, obzvláště po narození dcery Elišky, ale vidí každý, snad s výjimkou jejího manžela. Přesto si ale troufá ucházet se o roli v muzikálu, kde se musí projít baletní průpravou. Kde nechala soudnost?

Míša se právě vrátila z festivalu na Krymu, jehož průběh sledovalo sedmdesát miliónů lidí v sedmnácti zemích Evropy a získala tam druhé místo. Za to jí můžeme zatleskat. Nápad, že by mohla alternovat Báru Basikovou v muzikálu Lucrezia Borgia, ale nepatří k těm nejlepším. "Když jsme zkoušeli na první představení v Národním divadle, trávila jsem deset hodin denně na baletním sále," řekla Super.cz Bára Basiková, která teď sama shazuje kila, která nabrala, když se o prázdninách vykašlala na cvičení i krabičkovou dietu.

O vysněnou roli Lucrezie bude ve veřejném konkurzu vedle ní usilovat ostřílená muzikálová hvězda Leona Machálková, která už tančila v představení Nikita a Šachmat skupiny UNO před dvěma lety. A figuru měla štíhlejší než profesionální tanečnice. Zkoušet to bude i zpěvačka Iva Marešová nebo Magda Malá, která také není na první pohled žádná baletka.

Která z nich, a zda vůbec některá, nakonec padne do oka nekompromisní porotě, do níž usednou autor libreta, choreografie a světelné koncepce Libor Vaculík, autor hudby Petr Malásek a profesor Eduard Klezla, který se zhostí hudebního nastudování muzikálu Lucrezia Borgia, se rozhodne v pátek 30. září v Divadle Hybernia.

Reklama

Další články

Načítám