Hlavní obsah
Článek

Včera na tiskové konferenci České televize představila Olga Špátová svůj dokumentární cyklus Rodiče napořád, ve kterém se zabývá problematikou těžko umístitelných dětí z dětských domovů. V zákulisí na bývalou přítelkyni Anety Langerové (37) čekala její dvouměsíční holčička Olga, kterou mezitím hlídal tatínek miminka, o pětatřicet let starší kameraman Jan Malíř.

Na dokumentu začala Olga pracovat ještě předtím, než se dozvěděla, že se stane maminkou, práce na díle probíhala v době těhotenství, které je pro ženu citlivým obdobím. „Je pravda, že jsem mnohdy i plakala. Když člověk točí příběhy, které jsou pozitivní, ale zároveň hodně bolavý, tak jsem byla velmi rozjitřená. Tím tuplem, když jsem měla sama v sobě miminko. Nejvíc mě zaměstnávala myšlenka, jaká budu máma, jestli to zvládnu. Jestli dokážu dát lásku a zároveň být přísná a něco nezanedbat,” zavzpomínala na období těhotenství dcera dokumentaristky Olgy Sommerové.

Špátová porodila teprve před dvěma měsíci, ale už se začíná hrnout do práce. „Mám štěstí, že jsme na miminko dva s tatínkem mého dítěte. Jsem šťastná, že pracovat můžu, ale práci neupřednostňuji před malou. Ona se tak rychle vyvíjí, tak vím, že je nejdůležitější být s ní,” říká Olga Špátová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám