Hlavní obsah
Článek

Případ podvodu s padělanými obrazy, které od svého bankéře odkoupila Jiřina Bohdalová (92) a celkově kvůli tomu prodělala pět miliónů korun, vzbudil ve společnosti obrovský rozruch. Jenže místo toho, aby lidé spílali podvodníkovi, který okradl ženu, jež si své peníze vydělala poctivě, se spousta z nich neurvale naváží do herečky. Hlasujte v anketě na konci článku!

Nenávist, zloba a závist (ve stylu „kéž by sousedovi chcípla koza“) existovaly v lidské společnosti od jejího vzniku. O nepřejícnosti těch druhých se ale dotyčný skoro nikdy nedozvěděl. Až dnes, v době internetu, kdy lidé mohou dštít beztrestně síru (aspoň si to myslí), vypluly všechny negativní věci naplno na povrch.

Takže i Jiřina Bohdalová, kdyby měla tu potřebu, by si na sociálních sítích mohla přečíst řeči, na které by mohla jen nevěřícně zírat.

„Hamižná baba potřebuje utratit své milióny, které snadno nabyla estrádami a večerníčky. Prý se nadřela. Běžný člověk nikdy nevydělá průměrným platem takové peníze. Vnukům bez přičinění spadne do klína bohatství, několik mega,“ zalyká se závistí jeden z komentátorů kauzy.

„Někteří lidé nemají na nájem a ona vyhodí milióny za mazaninu. Za blbost se platí,“ přeje ztrátu peněz nebohé Bohdalové další z lidí. Jiní dodávají i odporná přání nemocí a podobných věcí. Chudák herečka!

„Ten nahoře za ni rozhodl sám. Ty peníze jí nepatřily. Nabízí se moudro o lehkém nabytí a pozbytí. A o hrabivosti. Když člověk šmelí pod cenou s podivným mužíčkem, nemůže se ničemu divit. Ten, kdo neví, co s penězi, si je nezaslouží,“ přidávají se další „přejícníci“. Jako by zapomněli na to, že podvodníka coby důvěryhodný kontakt paní JIřině předhodila její domovská banka. Neměla důvod mu nevěřit.

„Je mi z toho smutno, kam lidská společnost spěje. Tolik zášti a zloby! Kde se to ve vás bere? A proč?“ zněl na druhou stranu jeden z názorů ženy, která s urážkami na adresu oblíbené herečky nesouhlasí.

Připadá vám normální přát Jiřině Bohdalové ztrátu peněz?
Ne, to přece nikdo nemůže myslet vážně
67,5 %
Ano, je to hrozné, kolik vydělává
32,5 %
Celkem hlasovalo 3132 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám