Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vzrůstem výrazně nevysoký, cholerický, s nervózním štěkavým smíchem, s neuvěřitelně kreativní mimikou. Taková byla legenda francouzské filmové komedie, charizmatický Louis de Funès, od jehož smrti 27. ledna uteklo už 34 let. Jak se má a jak vypadá jeho synátor?

V soukromí byl herec zádumčivý člověk, který byl nesmírně akurátní, a také si coby dítě chudých rodičů potrpěl na luxus. Na filmovém plátně i na divadle ztvárnil desítky rolí. Z těch filmových třeba Četník ze St. Tropez, komisař Juve z Fantomase, neurotik z komedií Křidýlko nebo stehýnko nebo Grant restaurant pana Septima. A na plátně se občas objevil s vzácným parťákem. V osmi filmech jím byl jeho syn Olivier, kterému je dnes 67 let. Byl to pohledný mladý muž, divačkám se líbil. Olivier ale později s herectvím sekl a dodnes je dopravním pilotem u Air France. Je ale vidět, že tátovi se skoro moc nepodobá.

Dalším synem slavného herce je Patrick, uznávaný lékař, který letos oslaví 73. narozeniny. Luis de Funes měl však ještě jednoho syna z prvního manželství, o němž téměř nemluvil, Daniela (80) a z jeho strany vnuka Laurenta (52). Ten se vydal ve šlépějích svého děda a je hercem.

Reklama

Další články

Načítám