Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Letitá tradice, kdy veřejnoprávní televize každý rok na Štědrý večer představí novou pohádku (už dlouho většinou bez většího aplausu), dostává trhlinu! Podle všech informací se místo toho letos možná diváci dočkají úplně jiného příběhu. Nechybí v něm trocha magie, ale spíš než draci či princové v něm figurují hoteliéři, vnady Jitky Čvančarové (46) a připomíná trochu Lásku nebeskou!

Film Přání k mání, který vznikl v československé koprodukci, tvůrci popisují jako vánoční příběh o lásce, rodině a cestě ke štěstí. A nejde o žádnou „studiovku“. Vždyť natáčení v Karlových Varech trvalo několik měsíců a zúčastnilo se ho přes 450 komparsistů.

Hned tři dějové linie spojuje láska: varietní kouzelníci v podání Jitky Čvančarové a Martina Myšičky mají manželskou krizi, kterou se snaží vyřešit, jejich syn Albert je zase beznadějně zamilovaný do ségry kamaráda, o rodičovskou lásku pak bojuje jinak všemi mladými obdivovaný syn na první pohled zlého hoteliéra, kterého hraje Vítězslav Jandák.

„Měl jsem dvanáctiletou pauzu. Asi jsem byl obsazený kvůli tomu, že jsem hrál i v Třech oříšcích pro Popelku. Můj neskromný názor je, že tento film má na to poslat Popelku trošku do zapomnění,“ tvrdí Jandák, který v poslední době proslul jako kontroverzní politik. A dušuje se, že Přání k mání je především obrovská legrace. Nechybí však ani akční scény.

Soudě podle ukázek, které televize představila na filmovém festivalu v Karlových Varech, na své si přijdou nejen děti a milovníci velké filmové výpravy, ale také fanoušci ženských předností Jitky Čvančarové. A to přesto, že se děj točí i kolem výčitek jejího filmového manžela kvůli tomu, že léty přibírá a nevejde se do kostýmů na vystoupení.

Jestli se dočkáme filmu ještě během letošního Štědrého večera, je zatím v jednání. Slováci totiž touží po uvedení v kinech. Pokud na to čeští producenti kývnou, pak by se diváci snímku na obrazovkách dočkali až za rok.

A možná to tak bude lepší, protože se dá předpokládat, že tento rok o nejkrásnějších svátcích roku všechno s přehledem převálcuje loni v kinech obrovsky populární Anděl Páně 2.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám