Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přijměte své tělo takové, jaké je - zhruba takový je vzkaz Luciji Lugomer (22) ze Záhřebu, která je první oficiální plus size modelkou v Chorvatsku. Věří, že svým postojem pomůže rozbít mnohé předsudky. Sama kvůli extrémním dietám kdysi dokonce skončila v nemocnici. „Miluji své tělo takové, jaké je, a neposlouchám kritiky,“ vysvětluje. Těm ostatně na svém účtu vzkázala: „Polibte mi zadek!“

„Na to, abych své tělo přijala takové, jaké je, jsem potřebovala čas. Jako teenager jsem byla nejrozložitější a na mém účtu se hromadilo mnoho vtipů. Nebylo to pro mě snadné,“ přiznává.

Luicija se také rozpovídala o tom, jak se snažila v Chorvatsku shánět plus size oblečení, ale téměř nepochodila. V důsledku toho strávila celý život v šatech a sukních. „Jsem ráda, že dokážu rozbíjet předsudky kolem ženských těl. Poté, co jsem se objevila na scéně, ozvalo se agentuře mnoho dívek mé velikosti a mělo zájem stát se modelkou, jako jsem já,“ prozradila. Ji samotnou ale objevila agentka čirou náhodou.

„Kdysi mi někdo řekl: 'Když vypadáš takhle teď, jak budeš vypadat ve čtyřiceti?’ Takové věci samozřejmě ignoruji. Mám více pozitivních než záporných komentářů,“ má ve věci jasno. Lucija strávila v minulosti nekonečný čas tím, jak se snažila přizpůsobit a zhubnout. Dnes trochu cvičí pilates, ale jen aby si udržela některé křivky a cítila se v kondici. Vzorem je pro ni plus size modelka Ashley Graham (36), která patří mezi nejúspěšnější profesionálky v USA.

„Pro někoho jsem příliš tlustá, pro ostatní příliš hubená. Někteří dokonce říkají, že jsem ošklivá, ale dokázal jsem to všechno překonat,“ usmívá se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám