Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Hudební scéna v uplynulých měsících zaznamenala hned dvě výrazné ztráty. Zpěváci Chris Cornell (†52) i Chester Bennington (†41) o vlastní vůli odešli na onen svět. Souvislost mezi jejich tragédiemi je přímo děsivá.

V květnu fanoušky šokovala zpráva o sebevraždě Chrise Cornella, který má na kontě mimo jiné píseň k bondovce Casino Royale. Zpěvák, působící ve formacích Soundgarden a Audioslave, odehrál koncert, rozloučil se s fanoušky a na hotelovém pokoji se oběsil.

Na pohřeb Cornella přišel zdrcený Bennington a během smutečního rozloučení uctil památku svého kolegy vystoupením. Tehdy by nikoho nenapadlo, že jej bude o dva měsíce později následovat. Frontman Linkin Park navíc spáchal sebevraždu zrovna v den, kdy by Cornell oslavil 53. narozeniny. A zahraniční média spekulují, že si také vzal život oběšením.

Tělo Chestera Benningtona bylo nalezeno v jeho domě v Los Angeles bez známek života. Kolegové z kapely jsou naprosto v šoku a tvrdí, že tragédii nic nenasvědčovalo. Zpěvák sice v minulosti bojoval se závislostí na alkoholu a drogách, momentálně ale prožíval bezproblémové období. S Linkin Park vystupoval na turné, v jehož rámci před měsícem navštívil i Prahu. Polovinu plánovaných koncertů už ale kapela nejspíš neodehraje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám