Hlavní obsah
Článek

Kdyby ve svém věku neřešila podstatnější věci, než jsou hmotné statky, asi by to s ní mohlo seknout! Herečka Jiřina Bohdalová (92) se totiž podle všeho stala obětí bandy podvodníků. Bankéř, který jí byl přidělen bankou, aby se o ni staral jako o VIP klienta, jí totiž prodal za necelé dva milióny korun obraz, jenž je dle policejního vyšetřování padělaný. Vykutálený chlápek raději utekl do ciziny!

Působil seriózně, co se týče financí, Bohdalová neměla k nikomu asi větší důvěru než k němu. Však se o ni staral osm let! Zneužil ale toho, že měl o ní a dalších movitých klientech perfektní přehled. Věděl, jak vysoké částky jim přicházejí na účet. Několika z nich pak z toho důvodu nabídl ke koupi obrazy, o nichž tvrdil, že jsou majetkem banky. Samozřejmě nebyly a pocházejí z velmi pochybných zdrojů!

Podle Českého rozhlasu mu za údajný obraz Emila Filly Zátiší s dýmkou a hrozny zaplatila bez padesáti tisíc rovné dva milióny korun. A tento obraz prý nebyl jediný, který Bohdalová koupila.

„Pan bankéř to prezentoval tak, že se jedná o propadlé zástavy banky a že banka nabízí tyto obrazy svým VIP klientům k odkupu za odpovídající ceny. Paní Bohdalová se cítí velice podvedena jak ze strany bankéře, tak ze strany banky. Neměli jsme tušení, že jde o padělek,“ uvedl její advokát Michal Morawski s tím, že musel s klientkou podat trestní oznámení i na finanční instituci. Od případu se totiž distancuje, přestože k prodeji obrazů docházelo na její pobočce. Navíc prý také není možné dát někomu takovému obrovskou moc i důvěru klientů a po jeho prohřešku se tvářit, že se to firmy netýká.

Veškeré snahy o mimosoudní vyrovnání údajně skončily na bodu mrazu.

Obrazy prý měly pocházet z jakési aukční síně. Mají být ovšem padělané, a tak je obviněno několik lidí, kteří se toho měli za podivných okolností zúčastnit. Ten, kdo přímo připravil Bohdalovou o peníze, však zmizel v cizině. Naposledy byl jeho pohyb zaznamenán v Istanbulu.

Související témata:
Bankéři
Emil Filla

Reklama

Další články

Načítám