Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Drasticky hubnout začala ve svých osmnácti letech. Hladovění jí přišlo adekvátní hlavně proto, že se nenáviděla. Myslela, že štíhlá postava ji zbaví mindráku, který si s sebou nesla od dětství z posměšků spolužáků, a její psychóza gradovala po rozvodu rodičů.

Třicetiletá Evelina Meyer ze Švédska málem přišla kvůli anorexii o život. Nejedla a do toho intenzivně cvičila. Jak to asi mohlo dopadnout? Brzy se jí situace vymkla z rukou. Už neměla sílu ani zajít si na procházku. Postupně ztratila čich a chuť. Co však bylo horší, i chuť k životu.

Když se konečně ocitla v nemocnici, lékaři se zděsili. Nedávali jí šance na přežití, a dokonce jí řekli, že má jen tři dny na to, aby se rozloučila se svými blízkými. Tehdy se zaťala a řekla si, že to nevzdá. Během pár dní se jí podařilo přibrat neuvěřitelné tři kilogramy, pak už to šlo v kombinaci se cvičením samo.

Evelina je přesvědčená, že cvičení jí nakonec život zachránilo a vyplnilo propast v její duši. Dnes je jí třicet a pracuje jako trenérka v posilovně. Na svět přivedla dvě děti.

Reklama

Další články

Načítám