Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před pár dny jsme vás informovali o dalším hrozivém karambolu Daniela Landy (55) během závodu, při kterém si zlomil žebro. Stejným koníčkem se zabývá zpěvákova kolegyně Olga Lounová (43), a když jsme se s ní tedy setkali na oprašovací zkoušce muzikálu Mamma Mia!, tak jsme ji požádali o komentář.

„Rally je ten typ závodu, ve kterém se bourá, o tom to prostě je. Poznáváte limity auta, pokud je nepoznáváte, tak se nezrychlujete. Proto každý závodník bourá. Daniel Landa je závodník, který jde vidět, a tak se může zdát, že pořád bourá, ale ve skutečnosti tomu tak oproti ostatním závodníkům není,” vysvětluje zpěvačka.

Lounová se cítí za volantem závoďáku více v bezpečí než v běžném provozu. „Jsme krytí a auto máme vyztužené. Nebezpečí je teda mnohem menší než jet autem po dálnici a potkat třeba opilé lidi, kteří by neměli řídit,” říká.

Vášnivá závodnice se v poslední době vyhnula vážným nehodám. „V každém závodě je několik krizovek, já jsem měla v poslední době jen tu smůlu, že se mi rozbil motor,” krčí rameny a vzápětí vzpomíná na větší karambol, ke kterému došlo před dvěma lety na Barum Rally, tehdy obrátila auto na střechu a její spolujezdec skončil s řeznými ranami.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám