Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Už víc jak týden je z psychiatrie zpátky doma manželka Jiřího Krampola (85) Hana Krampolová (†59), kterou manžel poslal na léčení kvůli tomu, že ji našel zhroucenou po vypití spousty vína a spolykání mixu prášků. V krvi měla přes čtyři promile! Čtvrtého července ji ale propustili z léčení. Proč a jak se bude léčit, aby znovu nespadla do kolotoče závislostí?

„Pustili mě proto, jelikož mají málo místa, původně jsem tam měla být asi o čtrnáct dní déle. Bylo nás tam čtrnáct lidí na pokoji, což je hodně, ale jinak to tam docela šlo. Četla jsem si knížky, měli jsme různé aktivity, jako je cvičení nebo malování. A nechyběla tam kuřárna, takže se to tam dalo přežít,“ svěřila se Super.cz Hanka, která si bez emocí četla i články o svém kolapsu.

„Holky mi to tam ukazovaly na mobilu. Bylo jasné, že se to provalí, když mě Jirka vezl na psychiatrii taxíkem. Bylo mi tehdy hrozně zle. Nebylo to vůbec dobré,“ přiznává Krampolová.

A co jí má zachránit život? Podle ní i podle Jiřího Krampola je to práce.

„Měla by se mě ujmout jedna sociální pracovnice a zapojit mě do nějakého zaměstnání. Asi se budu starat o seniory,“ dodala Hana Krampolová, jež se zatím bude léčit ambulantně.

Reklama

Další články

Načítám