Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Z Andreje se stala Andreja a z úspěšného mužského modela ještě úspěšnější modelka. Je jen málo lidí, sledujících modelingovou branži, kteří by neznali příjmení Pejić. Nosí ho pětadvacetiletá blondýnka původem z Bosny a Hercegoviny a od deseti let žijící v Austrálii, která se narodila jako chlapec a dnes je nejslavnější transgender modelkou.

Proměna v ženu jí samozřejmě přinesla publicitu a popularitu, zájem ze stran klientů, z kterého má radost, umí ji ale i naštvat. Nedávno svěřila, jak jí vadí, že - z jejího pohledu - na ní chce módní byznys profitovat. V tom smyslu, že je často uváděna jako ‚něco nového a zajímavého‘, přestože proměnu prodělala už před několika lety (2013).

Otázek ohledně její transformace už prý také bylo dost... „Začínám být unavená z otázek na svou vagínu,“ uvedla Andreja.

Ta se jako první transgender modelka objevila v americké mutaci magazínu Vogue, na titulce španělské Marie Claire a rovněž jako první transgender cover star magazínu GQ Portugal. Není bez zajímavosti, že už v roce 2011 byla časopisem FHM zařazena mezi stovku nejvíc sexy žen světa, přitom tehdy slavila úspěchy také jako mužský model.

Reklama

Další články

Načítám