Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zdá se, že herecká profese zůstane v této rodině zachována i po další generaci. Stejně jako rodiče Ivan Trojan a Klára Pollertová-Trojanová se dal na hereckou dráhu i jejich nyní šestnáctiletý syn Josef. Zahraje si ve filmu Děti samotářů.

Josef už má několik rolí za sebou. Jako malý si například zahrál s tátou v Andělu Páně, pak i v několika studentských filmech. V těch sice ztvárnil role hlavní, ale jednalo se o krátkometrážní snímky, v celovečerních Dětech samotářů tak dostane mnohem větší prostor.

Vzhledem k názvu filmu se nabízí otázka, zda jde o pokračování kultovního snímku Samotáři. Podle režisérky a scenáristky Dětí samotářů Olgy Dabrowské, která si klade za cíl ‚představit, jak v současnosti žije generace těch, kteří prožili devadesátá léta divokým hledáním své identity‘, prý nikoli, pouze na něj ‚velmi volně navazuje‘.

„Původní Samotáři byli třicátníci, kteří žili jako teenageři, hledali lásku, ale nebyli schopni udržet vztah. Samotáři v tomto filmu jsou čtyřicátníci až padesátníci, kteří touží po lásce, ale nedokážou vytvářet dlouhodobé partnerské vztahy,“ říká Dabrowská.

Co do hereckého obsazení se diváci mohou těšit na zmíněného Josefa Trojana, Tomáše Hanáka, Kláru Pollertovou-Trojanovou, Vandu Hybnerovou, Ivanu Chýlkovou či Jaroslava Plesla.

Do kin by měl snímek přijít začátkem příštího roku.

Reklama

Další články

Načítám