Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Datum jedenáctého července si bude Daniela Šinkorová (51) nejspíš do smrti pamatovat. Včera se totiž podruhé narodila. Bývalá moderátorka Top Staru byla totiž na palubě letadla z Říma do Prahy, které muselo nouzově přistát.

„Vyletěli jsme z Říma a nic nenasvědčovalo tomu, že je něco špatně. Asi po čtvrt hodině, co letušky rozdávaly občerstvení, se ozval hlasitý zvuk, mužský hlas ohlásil pohotovost, letušky zmizely bez jediného slova se svými vozíčky. Poté, co zmizely, tak vypadly dýchací masky. Po pěti minutách jsme cítili spálený vzduch,” vzpomíná na nepříjemný zážitek herečka, která se vracela z dovolené na Sardinii.

„Kvůli podezření na dekompresi v kabině nám kapitán oznámil, že se rozhodl klesnout do letové hladiny, kde budeme v bezpečí. Asi po deseti minutách jsme si pak mohli sejmout masky,” říká Šinkorová, která byla překvapená, že celá anabáze včetně přistání probíhala klidně a bez nežádoucí hysterie lidí na palubě.

Nepříjemná situace se pak vyhrotila po přistání. Původní let měl totiž přistávat dvacet minut před pátou hodinou odpolední, cestující se ale do Prahy dopravili až o půl třetí ráno. „V Římě bohužel neexistuje zastoupení Českých aerolinií, a tak si nás přehazovali jako horký brambor. Nikdo nevěděl, co s námi bude, a museli jsem se složitě dožadovat informací. Jsem ale ráda, že se nikomu nic nestalo, to je důležité,” řekla Daniela, která jen těžko zakrývala únavu. Herečka se v následujících týdnech jen tak nezastaví. Se Šinkorovou jsme totiž mluvili hned poté, co se zpožděním dorazila na oprašovací zkoušku muzikálu Mamma Mia!, který bude hrát přes léto.

A nebude se bát po takto nepříjemné zkušenosti létat? „Bála jsem se létat už předtím, můj strach zůstane na stejné hladině,” mávla rukou Daniela Šinkorová a jedním dechem dodala: „Pokud se budu chtít podívat opět na milovanou Sardinii, tak mi jiná možnost než letadlo nezbude.”

Reklama

Další články

Načítám