Hlavní obsah
Článek

Jako mladá vnadná dívka šla z role do role, dnes si ji však stejně všichni spojují s jednou jedinou postavou! Herečka a režisérka Dana Bartůňková (59) zůstane už navždycky pro celý národ prostořekou princeznou Angelínou z nesmrtelné filmové pohádky Hynka Bočana S čerty nejsou žerty (1984).

„To, že jsem spojovaná jen s jednou rolí, mě neštve,“ přiznala otevřeně herečka v Dobrém ránu České televize s tím, že na natáčení slavné pohádky vzpomíná i po letech s láskou.

„Sešla se tam neuvěřitelná parta lidí. Nikdo nikam po natáčení nespěchal. Tenkrát se ještě nehonily žádné kšefty. Sedělo se a povídalo. Nás princezny produkce honila v deset večer do postele, abychom nebyly druhý den opuchlé, ale vždycky jsme se nějak vrátily zase zpátky,“ vzpomíná Dana, kterou jste kdysi mohli vidět také v seriálech Zkoušky z dospělosti (1979), Druhý dech (1988) nebo Chlapci a chlapi (1988).

S přibývajícím věkem i nějakým tím kilem navíc Dana problém evidentně nemá. „Neřeším to. Každý stárneme. Ta jistota je pro každého stejná. Byli jsme mladí, blbli a řádili jsme. No a teď jsme zase v jiné věkové kategorii,“ míní Dana, která se dnes věnuje především divadlu. Je totiž principálkou, herečkou i ředitelkou Metropolitního divadla Praha.

„Dnes hrajeme především představení pro děti. Před patnácti lety jsem začala psát pohádky na motivy a obohatila je písničkami. Aktuálně máme na programu například muzikálovou pohádku Ať žijí strašidla a připravujeme Čarodějnického učně,“ dodala závěrem paní Dana.

Reklama

Další články

Načítám