Hlavní obsah
Článek

Režisér Václav Vorlíček oslavil v červnu 87. narozeniny a dárek k nim dostal parádní. Cenu za přínos české kinematografii od prezidenta filmového festivalu v Karlových Varech Jiřího Bartošky.

"Mám takových váz poměrně dost, ale cením si nejvíce této. Je udělena na domácím hřišti, to je důležité. Vyletěla nahoru nad ostatní ceny a dívá se na ně shora dolů," řekl Super.cz Vorlíček, který stále srší neuvěřitelnou energií a také vtipem.

"Energie je dost, únava je ale značná. Dnes mě vyčerpaly dva rozsáhlé rozhovory pro rozhlas a německého redaktora. Sypou otázku za otázkou a člověk pořád říká to samé. Musím si jen dávat pozor, abych vyprávěl historky pořád stejně a nepřidával si," usmívá se.

"Zdravotně jsem na tom slušně, s pohybovým ústrojím je to trochu horší, ale ještě se hýbu," dodává.

Léto bude mít Václav Vorlíček pracovní. Jeho tvorba se ještě rozšíří. "My si užíváme festivalu, to je pro nás filmaře léto. Není to teda odpočinek, je to rachota. Vrátím se do normálního života, něco připravuju, hodlám ještě něco natočit. Prozradit nemůžu ani nenaznačím. Bude to trvat trošku dýl, je to nápad, začínám na tom pracovat, sbírám materiál, pozvolna budu vystavovat scénář. Chci aby to byla pěkně praštěná komedie," uzavřel Vorlíček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám