Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zatímco její manžel Václav Klaus už se v politice oficiálně neangažuje, Livia Klausová reprezentuje Českou republiku jako naše velvyslankyně na Slovensku. Našla si ale čas, aby spolu s rodinou dorazila na karlovarský filmový festival, kde ji baví hlavně filmy. Na večírcích ale také nechybí. A vždy vypadá jako pravá dáma.

"Máme stejnou pracovní dobu jako v Česku, tudíž jsem si vzala dovolenou a spojila ji se státními svátky, které na Slovensku držíme v rámci úředních hodin stejně jako tady. Na jednu stranu je to škoda, protože Slováci mají svátků daleko víc," smála se paní Livia, když nám vysvětlovala, jak dlouho setrvá na festivalu.

"Řekla bych, že povídat o tom, jaké jsem si přivezla róby a jak se mi líbí na večírku, se ani nehodí. Mohu ale prozradit, že jsem si hodně oblíbila slovenské módní návrhářky, z jejich modelů čerpám," doplnila.

Její velvyslanecký post prý není žádná dovolená. "Práce máme opravdu hodně, diplomatický sbor tam máme malý a o všem musí nakonec rozhodovat velvyslanec, takže pokud jde o delegování pravomocí, moc možností nemám," krčila rameny, když jsme se jí vyptávali na náplň její práce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám